Bygge ny bolig eller kjøpe brukt?

LUFTIG: Bjørn Rune Salte i Privatmegleren og Asle Ingebrethsen i SI Bygg i høyden i Stemmenmarka på Bryne.

Bo landlig i byen: – Her får du mer armslag og ro rundt deg

Vil du bo på Bryne, men samtidig få følelsen av å bo landlig? I Stemmenmarka har du både nærhet til alt du trenger og grønne kjelver rett utenfor døra.

– Det sjeldne med dette prosjektet er absolutt nærmiljøet.

Eiendomsmegler Bjørn Rune Salte i Privatmegleren står like ved en ny gapahuk og kikker ut over boligfeltet med 55 boenheter som er i ferd med å ta form.

Stemmenmarka ligger i ytre kant på sørsida av Bryne, mot Hognestad. Et gjerde skiller feltet fra dyrka mark.

– Her kan du nyte morgenkaffen og kikke på kyrne rett utenfor stuevinduet. Det er ganske unikt for et nytt boligområde. Det er rett og slett en vanvittig fin plass, sier Salte videre.

SLIK SKAL DET BLI: Illustrasjon av rekkehus i Stemmenmarka.

Store rekkehus

Lekeplassene står allerede klare, det samme gjør et fordrøyningsbasseng. I enden av utbyggingsområdet har fire, store rekkehus fått på ytterkledningen og kommer ett steg nærmere innflytting for hver dag.

Prosjektleder i SI Bygg, Asle Ingebrethsen gleder seg til å følge prosjektet helt i mål. SI Bygg er en av tre utbyggere av Stemmenmarka og står bak totalt 12 rekkehus, der sju er på hele 170 kvadratmeter.

I tillegg bygges det fem litt mindre, som varierer fra 104 til 115 kvadratmeter.

– Dette er perfekt for de som ønsker å bo sentralt, men med litt luft rundt seg. Selv om det blir bygd tett også her, er det fremdeles mer åpent og luftig, sier han og nikker mot nabomarka.

– Her får du natur og kyr rett utenfor hagen, legger han til.

LANDLIG: Stemmenmarka ligger landlig, men sentralt.

Tre av fire solgt

Det er fire av de største boligene som nå er i ferd med å reise seg i det ferske nabolaget, som ligger i tilknytning til det eksisterende Bryne-feltet Stemmen. Og her må interesserte være raske. Det er nemlig bare ett rekkehus igjen. Resten er solgt.

Men det finnes en sjanse til. Tre like store rekkehus skal bygges lengre nede på feltet mot et fint opparbeidet fordrøyningsbasseng. Søknadsarbeidet for disse boligene er allerede i gang.

Se boligene her.

ÉN IGJEN: Tre av fire rekkehus på 170 kvadratmeter er solgt. Det skal også bygges tre rekkehus i denne størrelsen et annet sted på feltet.

Før prisøkning

Ingebrethsen forteller at firmaet klarte å komme i gang i Stemmenmarka før den største prisøkningen.

– Derfor har boligene en lav kvadratmeterpris sammenliknet med andre, nye boliger som kommer- og ligger for salg på Bryne, sier prosjektlederen.

Duoen forteller at interessen har vært stor for et av Brynes ferskeste byggefelt.

– Målgruppa er selvsagt unge folk som ønsker seg noe større, men også de som i dag har en stor enebolig og ønsker seg noe mindre og lettstelt, sier eiendomsmegleren.

Han ser klare tendenser til at boligmarkedet er i ferd med å ta seg opp igjen.

– Jeg tror fort at det er de som sitter på gjerdet nå som kan bli taperne, sier Salte.

STEMMENMARKA: Utbyggingsområdet ligger i ytterkanten av Bryne, heldt nederst i dette bildet, og grenser mot landbruksområder på to sider.

Stødig 43-åring

SI Bygg er et firma med lang fartstid på Jæren. Med slagordet “Det blir som avtalt” har byggefirmaet etablert seg som en seriøs og stødig aktør som er til å stole på.

Bedriften ble etablert i januar 1980 av Ståle Skretting og Ole Kristian Ingebrethsen. I dag har bedriften totalt 18 ansatte og holder fremdeles til på Varhaug. SI Bygg AS utvikler tomteområder og bygger både hus og leiligheter fra Stavanger i nord til Egersund i sør. I 2021 kjøpte Norrøn-gruppen seg inn.

43 år etter oppstart er gründerne Ståle og Ole Kristian fremdeles på lønningslista til bedriften.

– Ståle Skretting er snart 80 år og har prøvd å pensjonere seg i ti år, men får det ikke helt til. Det blir alltid litt jobb likevel, sier prosjektleder Asle Ingebrethsen og smiler.

Han er selv sønn av den andre gründeren, Ole Kristian Ingebrethsen, som i dag jobber i SI Prosjekt.

LANG FARTSTID: Far til Asle Ingebrethsen er en av to gründere i SI Bygg. Selv startet han som lærling i selskapet og er i dag prosjektleder.

34 år og 16 år i bedriften

34 år gamle Asle startet som tømrerlærling i SI Bygg og har imponerende 16 år i bedriften. De siste ti årene har vært som prosjektleder.

– Tida går fort, slår han fast.

SI Bygg flyttet i 2015 inn i nye lokaler på Varhaug og for Asle Ingebrethsen og resten av gjengen er det viktig å holde på den jærske profilen.

– Hovedområdet vårt er fra Stavanger til Egersund, men vi bygger hovedsakelig på Jæren. Faktisk så bor alle våre ansatte fra Hellvik til Klepp, legger Ingebrethsen til.

Han oppfordrer interesserte til å ta kontakt for å få høre mer om Stemmenmarka og hva SI Bygg kan tilby.

 

Artikkel: Amedia.

Våre boliger i Stemmenmarka:

Stemmenmarka BKS1

Stemmenmarka BKS 1

– 5 familieboliger i rekke med god planløsning

Pris: fra kr 4.340.000 – til kr 4.540.000

Soverom: 3
Boligtype: Rekkehus
Eieform: Eier (Selveier)

Se annonse på Finn.no

Stemmenmarka BKS1

Stemmenmarka BKS 7

– 4 store og moderne boliger i rekke, 3 solgt – 1 igjen!

Pris: fra kr 5.790.000,-

Soverom: 4 – 5
Boligtype: Rekkehus
Eieform: Eier (Selveier)

Se annonse på Finn.no

Flere bilder fra Stemmenmarka: 

Snakk med en byggmester

Ta kontakt for en uforpliktende prat

Asle Ingebrethsen

Asle Ingebrethsen
Daglig leder/Salg

Tlf.: 930 21 102
asle@sibygg.no

Glenn Skretting

Glenn Skretting
Økonomi

Tlf.: 993 02 566
glenn@sibygg.no